Tausta

JoHo Pyro aloitti toimintansa 2004 kun Johan Holländer perusti yrityksen, työskenneltyään ammatti-ilotulitusten parissa vuodesta 2000.  Johanin palava kiinnostus hallita tämä ilotulitteiden räjähtävä taidemuoto heräsi jo nuorena ja näin hän pääsi toteuttamaan unelmaansa.

Läpimurto tapahtui kun JoHo Pyro voitti SM-kisat v 2006. Yritys osallistui viiteen SM kisaan voittaen myös toisen kerran v 2008.

Vuonna 2011 JoHo Pyro sijoittui toiseksi “Pyronale” kisoissa. Tämä on vuotuinen iso kansainvälinen musiikki-ilotulitus kilpailu Berliinissä.  Tätä seurasi voitto “Miedzynarodowe Pokalzy Pirotechniczne” -kilpailussa joka pidettiin i Varsovassa v 2015.

Cannesissa  järjestetään vuosittain yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista kansainvälisistä kisoista, “Festival Art Pyrotechnique Cannes”. JoHo Pyro voitti kisan v 2016 ja on kutsuttu osallistumaan “the best of the best” -kilpailuun v 2018 jossa 6 aikaisempaa voittajaa kilpailevat  keskenään.

Asiantuntemuksen ja ahvenanmaalaisen yrittäjyyden kautta JoHo Pyro:sta on kehittynyt Suomen parhaimpia taitajia toteuttamaan ilotulitusta taiteen muotona.

Joho Pyron toiminta

Joho Pyro toimii Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla, ja tuottaa ilotulitusnäytöksiä sekä pyrotekniikkaa musiikki tmv näytöksiin Ahvenanmaalla, Manner-Suomessa sekä kansainvälisesti.  Joho Pyro tuo Suomeen ammattitulitteita sekä laatuvalmistajilta Euroopasta että Kiinasta, ja toimittaa myös tulitteita monelle toiselle näytöstuottajalle Suomessa.

Joho Pyro tuo myös kuluttajatuotteita Suomeen ja myy näitä eri kanavien kautta Ruotsissa ja Suomessa.  Näittenkin tuotteiden valinnassa näkyy Joho Pyron samat näytöksen laatuun liittyvät laatuvaatimukset kuten ammattituotteiden kohdalla.