Historik

JoHo Pyro grundades 2004 av Johan Holländer efter att han hade arbetat med proffsfyrverkerier ända sedan 2000. Intresset för fyrverkerier väcktes i unga år av en önskan att bemästra denna explosiva konstform.

Det stora genombrottet kom när JoHo Pyro vann finländska mästerskapet i fyrverkeri 2006.  JoHo Pyro har deltagit fem gånger och vunnit en andra gång 2008.

År 2011 placerade sig JoHo Pyro på en andra plats vid “Pyronale” 2011, en årlig internationell tävling i musikfyrverkeri  i Berlin. Denna följdes upp av en seger i “Miedzynarodowe Pokalzy Pirotechniczne”, en internationell tävling i musikfyrverkerier i Warzawa 2015.

I Cannes ordnas en av de äldsta och mest prestigefyllda musikfyrverkeritävlingarna i världen, “Festival Art Pyrotechnique Cannes”. JoHo Pyro tog hem segern 2016 och får nu delta i “the best of the best”  dvs. tävlingen mellan sex tidigare vinnare som hålls sommaren 2018.

Genom expertis och åländsk entreprenörsanda har JoHo Pyro profilerat sig som en av de yppersta inom sitt område: att göra fyrverkeri till en konstform.

JoHo Pyros verksamhet

JoHo Pyro har säte i Marienhamn, Åland, och producerar shower med pyroteknik och fyrverkeri på Åland, på finska fastlandet och internationellt.  JoHo Pyro tar in  professionella fyrverkeri- och pyroteknikprodukter till Finland från kvalitetsproducenter i Europa och Kina, och levererar även professionella produkter till andra showproducenter i Finland.

JoHo Pyro importerar ochså konsumentfyrverkeripjäser som säljs via olika kanaler i Sverige och Finland.  Även vid val av dessa produkter strävar JoHo Pyro efter att fylla samma showmässiga kvalitetskrav som gäller för proffspjäserna.