JoHo Pyro kutsuttiin ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä  Cannesin Festival d’Art Pyrotechnique  kilpailuun. Osallistumisesta tuli täysi potti; esitys voitti sekä “yleisön suosikki”- palkinnon että palkintoraadin palkinnon, Hopeavestaalin. Tämä on pysti joka jaetaan kilpailun sääntöjen mukaan ko. vuoden ilotulitustaiteen mestarille.

Cannesin ilotulitusfestivaali,  jolla on perinteet vuodesta 1967, on Euroopan vanhimpia ja arvostetuimpia musiikki-ilotulituskilpailuja. Viiden viikon aikana heinä/elokuussa 6 kisaan kutsuttua kansainvälistä yritystä ampuu kukin kilpailuesityksenä.  Ilotulitus ammutaan lautoilta Cannesin lahdessa, ja yleisö, jota joka esitykseen kertyy noin 200.000 henkilö kertývät lahden rannoille, hotellien terasseille ja huvijahteihin lahden ulkopuolelle. Kilpailua voidaan myös seurata verkosta esityksen aikana. Kilpailijan tekemä tai valitsema musiikki toistetaan rantoja pitkin asennetuista kovaäänisistä.

Kilpailussa jaetaan siis vuosittain kaksi palkintoa. Toinen perustuu katsojaäänestyksen tulokseen, toinen tuomariston valintaan. Joka neljäs vuosi järjestetään ”the best of the best” kisa jolloin edeltävien 3:n vuoden 6 voittajaa kilpailevat Kultaisesta vestaalipatsaasta.  JoHo Pyro ampuu siis uudestaan Cannesissa v 2018.

Kuinka kisa voitetaan ?  Ensimmäinen este on että yleensä “kävisi kutsu kisaan”, koska kansainvälinen kilpailu alalla on kivenkovaa. Itse kilpailu on hyvin vaativa koska esityksen pituus on oltava vähintään 25 min, ja käytössä on vain 3 isoa ja 10 (hyvin) pientä lauttaa, joista kisa tulee ampua. Kilpailun säännöt ovat melko tavanomaiset. Tuomariston kriteerit ovat teoksen ainutlaatuisuus ja kuinka pyrotekniikkaa on käytetty, käytetyn musiikin laatu ja ainutlaatuisuus, kuinka hyvin ääni ja ilotulitteet ovat synkronoitu, sekä lopuksi yleinen taiteellinen vaikutelma. Yleisö, sen sijaan, äänestää yksinkertaisesti esitystä josta piti eniten. Esityksiä voi sekä seurata että äänestää verkossa, joten niiden seuraaminen ei edellytä 5 viikon asumista Cannesissa.