Ålands Projektkör (Ahvenanmaan projektikuoro) esitti elokuussa konsertin ”A tribute to Queen” Stallhallan näyttämöllä. Tämä 900 henkeä vetävä  amfiteatterimainen ulkoilmanäyttämö on rakennettu Stallhagenin panimon yhteyteen Finströmissä Ahvenanmaalla. Konsertti veti täydet katsomot kumpanakin iltana. Pyrotekniikan toteutti Joho Pyro.

Projektkören perustettiin 2008 Maarianhaminan Rock-Off festivaalin yhtä kohokohtaa varten. Kuoronjohtaja Johanna Grüssner kertoo: ” Keskiyöllä 26 pvä heinäkuuta johdin 60 fantastista laulajaa mustissa kaavuissa säestyksenä TV4:n miditausta, pommeja ja kranaatteja”. JoHo Pyro:n ja kuoron yhteistyö on jatkunut kauan ja laulajat ovat tottuneet työskentelemään pyrotekniikkan keskellä ja silti pitää menoa yllä.  Näin tällä kertaa myös Stallhallassa.

Stallhalla on kiinnostava teatteri. Sen näyttämö on rakennettu kelluvalle ponttoonille pienessä järvessä joka on juuri katsomon edessä. Pyroteknikolle tämä luo haasteita mutta myös mahdollisuuksia. Om mm. mahdollista käyttää täysikokoista vesiputousta eli kipinäsadetta aivan näyttämön takana, koska kipinäthän putoavat veteen.

”Vaikeinta tällaisessa konsertissa joka hyödyntää pyrotekniikkaa läpi koko näytöksen, on pitää live-esityksen rytmiä yllä” sanoo Johan Holländer, Joho Pyro. ”Erityisesti kun tunnelma kehittyy täysin maagiseksi ja meno on varsin mukaansatempaavaa”