Pyronale on Berliinissä joka vuosi pidettävä musiikki-ilotulituskilpailu. Se pidetään poolokentällä vanhan olympiastdionin kupeessa.  Järjestäjät kutsuvat Pyronale-kilpailuja ilotulituksen MM-kisoiksi.  Kilpailut ovat kaksipäiväiset, ja kumpanakin iltana 3 joukkuettä ampuvat esityksensä. Toisena iltana julistetaan kisojen voittaja niinkuin kisan hopea ja pronssimitalistit.  Noin  50.000 henkilöä seuraavat yleensä kisoja joka ilta.

Pyronalella on kiinnostava konsepti.  Joka kilpailijan on alussa esittetävä n. minuutin pitkän esityksen ilman musiikkia, mutta käyttäen ennalta määrättyjä kahta väriä. Sitä seuraa 4 min. pitkä esitys joka on sävelletty järjestäjien antamaan musiikkiin. Tämän jälkeen on vuorossa vapaa ohjelma, noin 15 min pitkä, mutta sen tulisi tavalla tai toisella liittyä kilpailijan kansallisuuteen.

Löytyy siis tietty pohja väitteelle “Musiikki-ilotulituksen MM kisat”, koska kilpailijat tulevat kaikista maailman maista ja heidän ohjelmasuorituksella tulisi ilmentää kansallista luonnetta.

JoHo Pyro on kutsuttu osallistumaan Pyronaleen kaksi kertaa, vuosina 2011 ja 2013.  Toisella kerralla tuli kotiin vietäväksi hopeamitali, mutta lisäksi JoHo Pyro valittiin ensimmäisen illan voittajaksi yleisöäänestyksen kautta.

Kiinnostava yksityiskohta Pyronalen ympärillä käydään vilkasta keskustelu, jopa vedonlyöntiä, siitä mitkä vuoden kaksi väriä mahtavat olla, kunnes kilpailuraati ilmoittaa uuden vuoden jälkeen vuoden värit.

Joho Pyron esitys

Toisen kilpailijan esitys, vertailun vuoksi